Dmoz (Open Directory Project) ''Açık dizin projesi'' olan DMOZ dünyanın en büyük dizin sitesidir.Dizin siteleri diyince aklımıza Dmoz gelmesi gerekir.Çünkü Dmoz her sitenin girebileceği bir dizin değildir.Özellikle spam veya özgün olmayan sitelerin başvuru bile yapmamasını tavsiye ederim.Çünkü bu dizin en değerli dizin olmasını çeşitli editörlerine ve yapımcılarına borçludur.Bu editörler sitenizi ziyaret ederek çeşitli yönlerden incelemeye alırlar.Editörler tecrübeli olduğu için her site dizine kabul edilemez.
DMOZ ziyaretçileri çok değerli ziyaretçilerdir.Yani sitenizi her yönden inceler.Bu ziyaretçiler tam tecrübeli olduğu için sitenizle ilgili hemen bir fikit yürütebilirler.
DMOZ Neden Değerlidir ?
Dmoz dünyanın en iyi dizinidir dedik.Peki neden dünyanın en iyi dizini ? Yani ne yaptı da en iyisi oldu ?
Dmoz dizini yüzlerce editor ve yapımcı tarafından kurulmuştur.Dmoz kaliteli olmak için ne gerekiyorsa yapmıştır.Yani her siteyi kabul etmemiştir.1 sitenin incelenmesi 1 hafta ile 3 ayı buluyor.Dmoz pagerank değeri olarak çok yüksekdir.Yani pagerank 8 dir.Pagerankı 8 olan bir siteye link vermek site için çok önemlidir.Bütün backlinklerden daha değerli bir backlinkdir.Dmoz'a kayıtlı bir site pagerankı kesinlikle artar ve değerlenir.
Ayrıca Dmoz'un ziyaretçileri teknik ve seo açıdan çok önemli ve değerli ziyaretçilerdir.Siteleri ziyaret ederler.Buradan kazandığınız hitler sitenize değer kazandırır.
DMOZ Site Başvurusu Nasil Yapilir ?
Eğer siteniz Türkçe ise www.dmoz.org/World/Türkçe/ adresine girerek ana sayfadan sitenizin kategorisini bulmanız gereklidir.
Sitenizin kategorisini en iyi şekilde seçmeniz gereklidir.Çünkü editörler kategori seçimine dikkat ederler.Biraz zaman harcayarak en iyi şekilde sitenizin kategorisini seçmelisiniz.
Daha sonra sağ üst menüden adres öner butonuna tıklayarak sitenizi önerebilirsiniz.Sitenizi önerirken bütün bilgilerini doğru girmelisiniz.
Spam olarak algılanacak çeşitli anahtar kelimeleri site açıklamasında kullanmamaya dikkat etmelisiniz.Yani sitenizi en iyi şekilde açıklayacak cümlelere ve en sade cümlelere yer vermelisiniz.Belirttiğim gibi anahtar kelimeleri fazla kullanmamaya dikkat etmelisiniz.Site açıklamasında kesinlikle HTML imi kullanmayın.Reklam taşıyan sözcüklere yer vermeyin ''dünyanın en iyi blogu'' gibi..Sadece büyük harf kullanmayın.Yazım kurallarına dikkat ederek yazın , en iyi şekilde özetlemeye çalışın.Site başlığı açıklamada yenilenmemelidir.
Site başlığı büyük harflerle yazılmamalı ve anahtar kelimeleri site başlığına eklenmemelidir.Ayrıca reklam teşkil edecek kelimeleri yani ''dünyanın en büyük blog sitesi'' gibi girilmemelidir.Başlık sitenin adı veya özeti olabilir.Yani ''alhasoglu.blogspot.com'' için en uygun başlık ''Alhasoglu'' olmalıdır.
DMOZ'a Uygun Site Nasıl Olmalıdır ?
Site adresi önerirken de görüldüğü gibi dmoz'un kuralları vardır.Bu kuralllardan bazıları ;
1-) Alıntı içerik / kopya içerik olan siteleri göndermeyin.
Yani özgün siteler kabul edilirler.Ancak özgün siteler direk kabul edilecek diye birşey yok.Spam yapanlar asla kabul edilmezler..
2-) Adresinizi birden fazla göndermeyin.
Yani adresinizi sadece 1 kere gönderin ve incelenmesini bekleyin.Bir site adresi yaklaşık 1 hafta ile 3 ay arasında incelenip sonuca varılır.
Bunun için sabırlı olmanız gerekir.
3-) Adult siteler kabul edilmektedir.Ancak bunların da kategorisi vardır ve düzgün seçilmelidir.
4-) Yapım aşamasında yani henüz tamamlanmamış olan yarım sitelerinizi göndermeyin.Tam anlamıyla hazır olan sitelerinizi gönderebilirsiniz.
5-) İngilizce siteleri Türkçe kategorisine eklemeyin.Her dilde sitenin bir kategorisi vardır.Bunları en iyi şekilde seçin.
6-) Hack warez gibi içerikler kesinlikle ve kesinlikle onaylanmaz çünkü Dmoz bu sitelere onay verirse çöp siteye döner.Yani dmoz çöp sitelerin linkini alırsa kendi değeri kaybolur ve kimsenin ilgisi kalmaz.Ancak adult siteleri kabul ediyorlar bence çok saçma birşey yapmışlar ama ne diyebiliriz ki :))
Bütün bunları uyguladıktan sonra aşşağıdaki kodu girip sitenizi incelenmesi için gönderebilirsiniz.Ancak sabır çok önemlidir.Unutmayın DMOZ çok değerli bir dizindir ve kabul edilmesi en fazla 3 ay sürer.3 ay sonra tekrar gönderebilirsiniz.
Dmoz editor başvurusu yapmak
Sitenizi gönderdikten sonra ekrana bizimle çalışmak ister misiniz ? gibi bir yazı gelir.Yani editör olmak ister misiniz demektir.Bu linke tıklayınca ve bilgileri gerekli şekilde doldurunca beklemeye alınırsınız ancak onaylanması biraz çetrefillidir.Yani kolay kolay kimseyi onaylamıyorlar.Çok tecrübe gerekli.Kolay değil yani DMOZ dan bahsediyoruz.. :))
Topics: dmoz dmoz nedir dmoz tanımı dmoz türkçe webmaster dizin
About Unknown
Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Translate
Katagoriler
Blog Arsivi
-
▼
2012
(730)
-
▼
Şubat
(70)
- Cappy Meyve Tanem: Yenecek Bu İçecek!
- Blogger, Dinamik Şablonlar İçin Sidebar Ve Gadget’...
- Blogger’da Portföy Sayfası Oluşturma
- Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan Sony VAIO'yu Seçti...
- phpBB nedir ?
- Mkportal projesi internet'den kaldırılıyor !!
- Mybb nedir ?
- Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan Sony VAIO'yu Seçti...
- Smf nedir ?
- iGoogle nedir , kullanımı nasıldır ?
- Feedburner nedir , nasıl kullanılmalıdır ?
- Dmoz nedir ?
- Rumeli Hisarı'nda Büyüleyen Fantastik Gösteri!
- Tumblr nedir ?
- Rumeli Hisarı'nda Büyüleyen Fantastik Gösteri!
- Petabyte nedir ?
- Ücretsiz “Blogunuz.Tk” Alan Adınız Olsun
- Wi-Fi nedir , nerelerde kullanılır ?
- Blog Hocam 1 Yaşında
- Blog Yazısı Yazarken Yapılmaması Gerekenler
- Quup nedir ?
- Google adsense nedir ?
- HDWallpapersearch kapatılıyor ..!
- Ftp nedir ?
- Hosting nedir ?
- Wireless nedir?
- Bilgisayar kasası nası toplanır ? (video)
- Tüm Ayarlarıyla Bubsy Blogger Teması
- Yepyeni bir girişim - vidividi.gen.tr !!
- Doğa için çal !
- Sunucu (server) nedir ?
- Picasa nedir ?
- Kullandığım “Resimli Benzer Yazılar” Eklentisini P...
- Gmail nedir ?
- Ping nedir ?
- Son Zamanlarda Blogda Yaptığım Değişiklikler
- Trojan nedir , korunma yolları nelerdir ?
- Asp nedir ?
- SEO’ya Uygun Blog Yazısı Oluşturun
- Php nedir ?
- Winrar nedir , winrar indirin !
- Favicon nedir , nerelerde kullanılır ?
- Browser Oyun Nedir?
- Son Derece Cazip Mac Kampanyasında Son Hafta...
- Elite Minima: Ücretsiz Premium Blogger Teması
- Son Derece Cazip Mac Kampanyasında Son Hafta...
- Dreamweaver nedir ?
- CSV uzantılı dosyaları hangi program açabilmektedir ?
- Winamp media player edinin !
- 1.000.000 "İyi" İnternet Kullanıcısı Aranıyor!
- Turing Sözlük - sözlük programı
- Yeni Blogcular Tarafından Yapılmaması Gereken 10 Şey
- Başlangıç ayarları nasıl yapılır ?
- Friendfeed nedir , ne işe yarar ?
- Atx nedir ?
- Bilgisayar kasasının içindeki tozlar nasıl temizle...
- Ekran Kartı Alırken Dikkat Edilecek Hususlar
- Ses kartı nedir ?
- Arşiv Sayfamı Nasıl Oluşturdum?
- Amd nedir , ne anlama gelmektedir ?
- Chipset nedir ?
- Usb nedir ?
- Facebook Hayran Sayfanıza “İletişim Formu” Uygulam...
- Access Point (Erişim noktası) nedir ?
- Router (Yönlendirici) nedir ?
- Hub switch router access point nedir?
- Google Plus nedir ?
- Html nedir ?
- CSS nedir ?
- Png formatı nedir , nerelerde kullanılır ?
-
▼
Şubat
(70)
Popular Konular
-
Yavru vatan Kıbrıs, tatillerde en çok tercih edilen yerler arasında bulunmaktadır. Benzersiz doğası, masmavi denizi, altın renkli plajları v...
-
Herkese Merhaba, Öncelik ile bu hilenin para ile satıldığını ve Kullanıcıların mağdur edildiğini gördüğüm için paylaşımda bulunuyorum. Bugün...
-
Türkiye İl Plaka Kodları Türkiye İl Plaka kodlarını bugun sizlere sunucağım.Türkiye il plaka kodları alttarafta.Sizlerde yorum yaparak nerde...
-
Selfie Nedir? Selfie, bir dijital fotoğraf makinesi ya da kameralı cep telefonu ile çekilen oto-portre fotoğrafı türüdür. Bu fotoğraflar gen...
-
Günümüzde marka bilinirliğini arttırmak, müşteriyle ve çalışanlarla iletişim kurmanın en etkili yollarından biri blog yazmak. Markalar için ...
-
Blog yazmaya başlayan hemen herkes bir şekilde SEO kavramı ile tanışır ve öğrenmenin yollarını arar. Fakat her konuda olduğu gibi SEO yani a...
-
Link inşaa ederken en çok kullanılan yöntemlerden biri bloglara yorum yazamaktır. Yorum yazarak backlink kazanmak çok kolay olduğu için her ...
-
Avea İnTouch 3 Hard Reset (Sıfırlama) işleminde sistem verileri ,uygulama verileri ve indirilen uygulamalar, Rehber ve mesajlar dahil olm...
-
Siz bir uygulamayı ikinci çağırışınızda ilk çağırışınızdan hızlı açılıyorsa cache bellek ile tanıştınız demektir. Peki bu olayın perde arkas...
-
Okuyucuların ortak istekleri ve beklentileri Blog Hocam’ın 1 numaralı yazı kaynağı diyebilirim. Son zamanlarda bayan bloggerlardan gelen tal...
Hiç yorum yok: