» » » » » » Hub switch router access point nedir?

Hub, Switch (Anahtar), Router (Yönlendirici) ve Access Point (Erişim noktası), ağdaki bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılır, ancak her birinin farklı özellikleri vardır.
Hub
Hub, bilgisayarların ağda iletişim kurmasını sağlar. Her bilgisayar bir Ethernet kablosuyla hub’a bağlanır ve bir bilgisayardan diğerine gönderilen bilgiler hub üzerinden geçer. Hub kaynağı veya aldığı bilgilerin gönderilmesinin istendiği hedefi belirleyemez, bu nedenle bilgileri, bilgiyi gönderen bilgisayarı da içerecek şekilde kendisine bağlı tüm bilgisayarlara gönderir. Hub bilgi gönderebilir ve alabilir, ancak iki işlemi aynı anda yapamaz.
Bu da, hub’ların Switch (Anahtar)lardan daha yavaş olmasına neden olur. Hub, bu aygıtlar arasında en az karmaşık ve en az pahalı olanıdır.

Switch (Anahtar)
Switch (Anahtar) hub ile aynı biçimde çalışır, ancak aldığı bilgilerin gönderilmesinin istendiği hedefi belirleyebilir; bu nedenle bu bilgileri yalnızca alması beklenen bilgisayarlara gönderir. Switch (Anahtar) bilgileri aynı anda gönderebilir ve alabilir; böylece bilgileri hub’dan daha hızlı gönderebilir. Ev ağınızda dört veya daha fazla bilgisayar varsa veya ağınızı bilgisayarlar arasında oldukça fazla bilgi alışverişi gerektiren etkinlikler için kullanmak istiyorsanız (ağ oyunları oynamak veya müzik paylaşmak için), büyük olasılıkla hub yerine Switch (Anahtar) kullanmanız gerekir. Switch (Anahtar)lar hub’lardan biraz daha pahalı olabilir.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder