» » » » » iGoogle nedir , kullanımı nasıldır ?

iGoogle ile Google ana sayfasını istediğiniz gibi düzenleyin, kendi Google sayfanızı oluşturun.
Google şüphesiz ki dünyanın en çok kullanılan arama motoru. Google'ın o sade tasarımlı ve kullanımı çok basit olan ana sayfası hepimizin zihninde yer etmiş durumda. Ancak bu basit görüntüden sıkıldıysanız, Google'ın o giriş sayfasından daha fazla yararlanmak istiyorsanız iGoogle isteklerinize cevap verecektir.

iGoogle, Google'ın "Kişiselleştirilmiş Ana sayfa" hizmetinin hem isminin değişmiş hem de işlevlerinin arttırılmış yeni hali.
Geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan iGoogle ile Google ana sayfasını kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
iGoogle Nedir?
iGoogle için Google ana sayfasının isteğe göre kişiselleştirilebilir biçimi diyebiliriz. Google'ın kendi hizmeti olan iGoogle için herhangi bir yazılım gerekmiyor. iGoogle'a internet üzerinden, bir web tarayıcı sayesinde ulaşabilirsiniz.
Ne İşe Yarıyor?
Örneğin bilgisayarın başına ilk oturduğunuzda ilk açacağınız sayfa, önceden düzenlediğiniz iGoogle sayfanız olabilir. Sayfanıza girdikten sonra güncel haberlere bakabilir, hava durumu hakkında bilgi alabilir, gün içinde yapacaklarınız hakkında çeşitli notlar hazırlayabilirsiniz.

Gmail adresinize gelen e-postaları da aynı sayfa üzerinden takip etmeniz mümkün. Bilgisayarınızda ayrı bir tarayıcı penceresi veya sekmesi açmayı gerektirmeden, iGoogle sayfanıza ekleyeceğiniz Gmail modülü sayesinde e-postalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Gün içinde sıkıldığınız, boş vakit bulduğunuz zamanlarda yine iGoogle sayfanıza eklediğiniz oyunlar imdadınıza yetişecektir.
iGoogle, dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google'ın o sade görünümünden sıyrılmak isteyen, Google'dan biraz daha fazlasını bekleyenler için düşünülmüş, gerçekten kullanışlı ve eğlenceli bir hizmet olmuş. Sayfaların temelini oluşturan modüller için haber başlıkları, oyunlar, takvim, saat veya yapılacaklar listesi gibi yardımcı uygulamalar, iGoogle'ı günün herhangi bir saatinde başvurulabilecek bir sayfa haline getiriyor.

Modüller arasından en çok ilgimizi çekenlerden biri olan Gmail eklentisi, e-posta hesabınıza ayrı bir tarayıcı penceresi veya sekmesine gerek kalmadan bağlanmanıza olanak sağlamasıyla sayfanıza eklemenizi tavsiye edeceklerimizin başında geliyor.

iGoogle ile birlikte varsayılan modüller arasında gelen "Hava durumu" eklentisi de şüphesiz sayfanızdan kaldırmadan kullanabileceğiniz bir modül. "Yapılacaklar listesi" ve "Yapışkan notlar" eklentileri de, iGoogle sayfanızı mini bir ofise dönüştürürken olmazsa olmaz modüller arasında yerini alacaktır.

iGoogle sayfanızı çeşitli özelliklerle donatmanız mümkün.
iGoogle Sayfasına Nasıl Ulaşabilirim?
iGoogle sayfasına iGoogle adresinden ya da Google bağlantısından Google ana sayfasını açtıktan sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan iGoogle bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder