» » Blogger vs Wordpress

Bir blog açmaya karar verdiyseniz, sizi bekleyen ilk soru "hangi blog servisini kullanmak benim için daha iyi olur?" olacaktır. Kullanabileceğiniz pek çok blog servisi mevcutken, Blogger ve Wordpress diğer seçeneklerin arasından sağladıkları avantajlarla öne çıkanlar. Daha önceden açtığınız bir blogunuz varsa bu ikilem arasında bir tercih yapmış ve büyük ihtimalle sizin için daha kullanışlı olan platforma karar vermişsinizdir, fakat siz de benim gibi ilk blogunuzu açacaksanız bu zorlu tercih sizi bekliyor olacak.

 

Blogger vs Wordpress

 

İncelemeye Wordpress ile Başlayalım.

 

Tema:

Wordpress Blogger'a oranla çok fazla tema seçeneğine mevcut. Tüm blog servisleri arasında bir kıyaslama yapacak olursak, Wordpress bu konuda en çok seçeneğe sahip blog servisidir.

 

Eklenti/Plugin:

Wordpress, 23.000' den fazla ücretli/ücretsiz edinebileceğiniz eklentiye sahip. Size istediğini her türlü kolaylığı sağlayabilecek eklentileri ücret ödemeden sitenize ekleyebilirken, daha özelleştirilmiş ve daha profesyonel eklentileri de ücret ödeyerek kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Tüm Wordpress eklentilerine wordpress plugin directory adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Destek:

Ben kendim bir Wordpress sayfası kullanmadığım için bu konuda bir izlenimim olmamasına karşılık, pek çok farklı forum ve sitede Wordpress'in diğer blog sağlayıcılarına oranla çok daha iyi bir destek sistemine sahip olduğu söyleniyor. Wordpress destek forumu ve Bir uzmana danışın gibi iki yöntemle, kullanıcılarına her konuda yardımcı olan bir platform.

 

Dizayn:

Wordpress bu konuda kesinlikle tüm rakiplerinden önde. Sayfa dizaynı konusunda diğer hiç bir servisin sağlayamadığı pek çok özelliğe sahip.

 

Gelelim Blogger'a

 

Güvenilirlik:

Google şüphesiz internet piyasasının en güvenilir firmalarının başında geliyor. Sğladığı her serviste en iyi olmaya oynayan bir firma. Güven sıkıntısı yaşamayacağınız, sebepsiz ve anlamsız yere blogunuzun silinmesi gibi bir durumla karşılaşmayacağınız bir platform.

 

Senkronizasyon:

Blogger profilinizi, kullandığınız diğer tüm Google servisleri ile entegre edebilirsiniz.

 

Google Arama Motoru:

Google, arama motoru sıralaması ve pagerank konularına gelindiğinde, Blogger sayfalarına biraz torpilli davrandığı söyleniyor. Hatta öyle ki, benim iki ay önce açtığım blog sayfam kısa bir süre önce pagerank3 değerini aldığında, bunun normal olmadığını, sayfamın Blogger altyapısı kullanmasının bunda etkisinin çok büyük olduğu söylendi.

 

Kullanım Kolaylığı:

Blogger diğer blog servislerine oranla daha "yeni kullanıcı dostu" desek yanlış olmaz. Düşük seviye internet kullanıcılarının bile zorlanmadan bir blog açabilmesine, yazılarını yayınlayıp sesini duyurma fırsatı tanıyor.

 

Toparlamak Gerekirse

 

Kendi kısa blogculuk hayatımda gözlemlediklerimden yola çıkarak size verebileceğim tavsiye, eğer başlangıç seviyesindeyseniz kesinlikle Blogger'ı tercih etmeniz gerektiğidir. Tema, dizayn ve eklentiler olarak Wordpress seviyesine gelebileceğine inanmasam da, Blogger size temel olarak yapmak istediğiniz her şeye olanak sağlayacak bir sistemdir. Zaman geçip biraz daha profesyonel bir girişim yapma kararı alana kadar Wordpress kullanarak Google'ın sağladığı avantajları bir kenara itmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

 

Söz Sizde;

Siz hangi blog servisini hangi sebeplerle kullanıyorsunuz? Kullandığınız blog servisini tercih ederken nelere dikkat ettiniz? Anlatın, konuşalım tartışalım..

 

Yazar Hakkında: Taksim'de 4 senelik yorucu bir barmenlik hayatından sonra, ben de kendi internet sitemi oluşturmalıyım düşüncesini "ben insanlara bilmediği ne anlatabilirim?" sorusu ve ardından "en iyi bildiğim iş, barmenlik." cevabı takip etti. Böylece kısa ve heyecanlı 2 aylık Evde Kokteyl blogculuk maceram başlamış oldu. Siz de "ben keyif insanıyım, kendi kokteylimi kendim yapar öyle içerim" diyenlerdenseniz, mutlaka bize de bir uğrayın (:  Kendi kokteylini yap. Kendi tadını kat!   www.evdekokteyl.com

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder