» » Pinterest Fotoğraflarını Slayt Gösterisi Olarak Gösterme

Bayanların bloglarına baktığınızda genellikle yemek, moda, hobi ve gezi ile ilgili yayınlar paylaştıklarını görürsünüz. Hepsinin ortak özelliği ise çok sayıda fotoğraf içeriyor olmaları. İşte bu yüzden fotoğraf imleme temeline dayanarak oluşturlan sosyal medya platformu Pinterest’e özellikle bayanlar büyük ilgi gösterdi.

 

Bayanların Pinterest’e ilgisi aşikar ancak Pinterest’in Blogger’a entegrasyonu konusunda sıkıntı yaşadıkları da bir gerçek. Diğer popüler sosyal ağlar olan Facebook, Twitter ve Google+ ile ilgili pek çok eklenti mevcutken Pinterest için Pin It butonu dışında kullanmaya değer sadece 1 adet eklenti bulup paylaşmıştım.

 

Bu yazıda Pinterest hesabınızdaki fotoğrafları blogunuzda slayt gösterisi olarak göstermeyi anlatacağım ancak bunu harici bir eklenti kullanmadan yapacağız. Blogger’ın Gadget listesindeki slayt göstersi isimli gadgetı Pinterst hesabınıza bağlayarak bu işlemi kolayca gerçekleştireceksiniz.

 

Pinterest Slaytshow

 

1. Adım: Blogger kumanda panelinize girdikten sonra Yerleşim > Gadget Ekle diyerek listeden Slayt Göstersi isimli gadgetı seçin.

 

Slayt adget Ekle

 

2.  Adım: Burada kaynak olarak Pinterest hesabınızı yazacaksınız ama nasıl? Markafoni’nin Pinterest hesabından bir örnekle anlatayım.

 

Pinerest slayt gösterisi

- Markafoni’nin Pinterest sayfasındaki tüm resimleri slayt olarak göstermek için kaynak olarak diğeri seçtikten sonra içerik takibi URLsi bölümüne şunu yazıyorum:

 

http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=856c92426668cf9fecea6aa73adf4c72&_render=rss&feedURL=http://pinterest.com/markafoni/feed/rss&pinCount=10

 

Burada http://pinterest.com/markafoni yazan yere kendi Pinterest adresinizi yazın. 10 yazan yere ise Pinterest hesabınıza eklediğiniz son kaç fotoğrafın gösterilmesini istediğini yazın. (En fazla 25)

 

Yazarken bir hata yapmadıysanız alt tarafta önizleme gözükecektir zaten.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder