» » İyi Bir Blogger Olmanın 10 Emri

Blogger ile blog oluşturmak ücretsiz ve çok kolay bir işlem olduğu için blog dünyasına her gün yüzlerce yeni blog eklenmekte ancak bunların çok az bir bölümü ayakta kalarak başarılı olmaktadır. Eğer uzun süre yayın hayatını sürdürecek başarılı, popüler, para kazandıran bir blog oluşturmak istiyorsanız iyi bir blogger olmalısınız. İşte iyi bir blogger olmanın 10 emri…

 

emir

 

1. İyi Bir Blogger SEO Öğrenir

 

Blogunuzun trafiğini arttırmak istiyorsanız öncelikli hedefiniz organik trafik elde etmek olmalı. Bunun için de blogunuzu arama motorlarına uygun bir şekilde optimize ederek daha iyi indekslenmesini sağlamalı ve arama motorlarında daha üst sıralarda çıkmalısınız. İyi bir blogger mutlaka SEO öğrenmeli, bunun için çaba göstermeli.

 

2. İyi Bir Blogger Okuyucunun İçerik İhtiyacını Karşılar

 

Blogların kalbi, beyni artık ne dersiniz bilemem ama en önemli parçası içeriğidir. Blogunuzu başarıya götüren temel faktördürr. Diğer faktörler bunun üzerine inşaa edilir. Bir blogger ürettiği içerik kadar iyidir.

 

3. İyi Bir Blogger Okuyucusu İçin Yazar

 

Bloggerların yaptığı en sık hatalardan biri, okuyucusu için değil arma motorları için yazmaktır. Sırf aranma hacmi yüksek olduğu için bloguyla alakasız yazılar yazarlar. Eğer iyi bir blogger olmak istiyorsanız içerik üretirken, reklam alırken, tasarım yaparken vs. her adımda kullanıcı odaklı olmalısınız.

 

4. İyi Bir Blogger Yazı Diline Dikkat Eder

 

Blogunuzu sadece kendi yaşıtlarınız ya da arkadaşlarınız okuyormuş gibi düşünürseniz hata yaparasınız. Unutmayın blogunuzu internet denen herkese açık bir mecrada yayınlıyorsunuz ve her yaştan, her meslek grubundan, her sosyal statüden insan okuyabilir. İyi bir blogger bunu göz önünde bulundurarak yazılarında kullandığı dile ve tona dikkat eder.

 

5. İyi Bir Blogger Hedef Kitlesini Bilir

 

Oluşturacağınız içeriklerin hazırlanma aşamasından promosyon aşamasına kadar her adımda hedef kitlenize uygun hareket etmek daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Bu yüzden hedef kitlenizi blimek ve onlara ulaşmak önemlidir.

 

6. İyi Bir Blogger Spam Yapmaz

 

Spam kelimesini okuduğunuzda muhtemelen aklınıza spam yorumlar gelecektir. Ancak benim spam yapmakla kastettiğim şey bundan ibaret değil. Sosyal medyada takipçi arttırmaktan tutun da arka arkaya gönderilen tweetlere kadar her türlü black hat davranıştan kaçınmalıdır iyi blogger olmak isteyen biri. Online itibarına leke sürdürmemelidir.

 

7. İyi Bir Blogger Sosyaldir

 

İyi bir blogger olmak istiyorsaniz sosyal medya platformlarında yer almak yetmez. Onları aktif bir şekilde kullanmalı, takipçilerle etkileşime geçmeli, blogunuza özel sosyal medya pazarlama stratejileri geliştirmelisiniz. İyi bir blogger aynı zaman iyi bir sosyal medya kullanıcısıdır.

 

8. İyi Bir Blogger Çok Okur

 

İyi bir blog yazarı aynı zamanda iyi bir blog okuyucusu olmalı. Sadece blog da değil, kitap, dergi, gazete.. her şeyi okumak yazılarınıza kesinlikle yansıyacaktır. Yazı tonunuzu geliştirmenizi, dili iyi kullanmanızı ve yeni yazı fikirleri üretmenizi sağlayacaktır. Çok okumak iyi bir bloggerın olmazsa olmazıdır.

 

9. İyi Bir Blogger Telif Haklarını İhal Etmez

 

Kullandığınız temadan, internette bulduğunuz resim ve yazılara kadar pek çok materyalin hak sahibi o materyali üreten kişi veya veya kurumlardır. İyi bir blogger bu materyalleri asla kendi üretmiş gibi lanse etmemelidir. Hak sahibini mutlaka kaynak göstermelidir.

 

10. İyi Bir Blogger Blogunu Güncel Tutar

 

Blogunu güncel tutan, sık yazı yazan bloggerlar hem trafik açısından hem de okuyucu memnuniyeti açısından çok daha başarılı olurlar. İyi bir bloggerın içerik takvimi olmalı ve düzenli olarak blogunda yeni yazılar yayınlamalıdır.

 

 

Söz Sizde

 

Kimseye iyi bir blogger olmayı öğretmek gibi bir niyetim yok. Haddim de değil zaten. Bunlar sadece kendi görüşlerim ve gözlemlerim. Katılırsınız veya katılmazsanız o sizin takdiriniz. İyi bir blogger olmakla ilgii siz de kendi düşüncelerinizi yazarsınız sevinirim.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder