» » 5 Adımda Başarılı Bir Misafir Yazısı Yazmak

Herkese merhaba diyerek yazıma başlıyorum. Misafir yazarlık, değerinin ve faydalarının anlaşılmasıyla birlikte, özellikle yabancı webmasterlar tarafından bir alışkanlık haline gelmiş olmasına ramen Türk webmasterlar için henüz pek kullanılan bir metod değil. Misafir yazısı yazmanın sitenize ne gibi faydaları olacağından bahsetmek yerine, başarılı bir misafir yazısı nasıl yazılır onu anlatacağım. Değişik sitelere misafir yazılar yazmanın size ve sitenize yararları konusunda bloghocam sitesinin sahibi Serdar Kara'nın güzel yazısına göz atabilirsiniz.

Misafir-Gorsel

1.Adım: Misafir Yazı Yazılacak Sitenin Seçimi


Misafir yazısı yazmanın faydalarını okuduk, araştırdık ve öğrendik. Bir misafir yazısı yazmaya karar verdik ama işe nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. Burada işe iki farklı yöntemden birini seçerek başlayabiliriz. İlki ve daha kolay olanı, misafir yazar yazılarını sitelerinde yayınlayan sitelere bir göz atıp bulduğumuz siteler arasında ilgimizi çeken, hakkında faydalı bir makale yazabileceğimiz bir kaç site belirlemektir. Yada spesifik bir konu hakkında makale yazmak istiyorsanız, ilgili siteler arasında misafir yazı kabul eden site var mı diye araştırıp, yoksa site yöneticileriyle iletişime geçerek yazmak istediğiniz makaleden bahsedip, böyle bir makaleyi sitede yayınlamak isterler mi onu öğrenebilirsiniz.

2.Adım: Konunun Belirlenmesi


Misafir yazısı yazmanın ve yazdığımız yazının sitede yayınlanmak üzere kabul edilmesi için ALTIN kural, yazdığımız yazının, ekleneceği siteye değer katmasıdır. Yazımız, sitenin içeriğiyle ilgili ama hakkında yazılmamış bir konu olmalıdır. Site ziyaretçilerinin ilgisini çekebileceğini düşündüğünüz bir konu hakkında yazmak ise, alacağınız geri dönüşün daha kuvvetli olmasını sağlayacaktır.

3.Adım: Yazının Hazırlanışı

Bu adımda dikkat etmemiz gerekenleri listeleyelim:

- İmla kurallarına uygun bir yazı yazmak dikkat etmemiz gereken ilk kural olmalı.
- Yazımızda hiçbir alıntı içerik bulunmamalı.
- Sitedeki mevcut içeriklerde anlatılmış konuları tekrar anlatmaktan kaçınmalıyız.
- Başlığımız siteye giren ziyaretçinin ilgisini çekebilecek şekilde olmalı. 
- Yazımız siteye giren ziyaretçinin işine yarayacak bilgiler içermeli.
- Konu ile ilgili iyi bir araştırma yapmak, başarılı bir yazı yazma yolunda her zaman faydalı olacaktır.
- İlgili yabancı makaleleri okuyarak fikir alıp, yazımızı zenginleştirebiliriz.
- Yazımızı daha ilgi çekici kılmak için etkileyici görseller tercih edilmeli.
- Yazınız hakkında site yöneticilerinin fikirlerine başvurmaktan çekinmeyin. 

4.Adım: Künye

Siteye karar verdik, yazımızı hazırladık ve sıra geldi kendimizden bahsetmeye. Buraya kadar her şeyi planlanan şekilde yerine getirip, başarılı bir yazı ortaya çıkarmış olsak dahi okuyucunun gözünde negatif bir etki yaratabilecek kısım burası. Nasıl bir künye yazacağımız, yazıyı okuyan kişinin sayfayı kapatıp çıkması yada bizim verdiğimiz linke tıklayarak sitemize trafik olarak dönüş yapması arasındaki farkı oluşturacaktır. Bu bölüm kısaca kendimizden, kendi sitemiz yada projemizden bahsederken, merak uyandırıcı ama 3-5 cümleyi geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır. Link karmaşası içinde kaybolmuş cümleler yerine derli toplu bir şekilde hazırlanıp, künye içinde asla ikiden fazla link bulundurulmamalıdır. 

5.Adım: Yazının Takip Edilmesi

Güzel bir yazı hazırladık ve pek çok okuyucuya ulaştık. Bundan sonra yapmamız gereken şey, yazımızı sürekli olarak kontrol ederek, sorulan sorulara ve yapılan yorumlara ilgi göstermektir. Unutmayın, misafir yazısı yazmaktaki en büyük amaçlarımızdan birisi, kendi kitlemizin dışındaki insanlara ulaşıp, onlar ile iletişim kurabilmektir. 

Yazımı tamamlamadan önce son bir tavsiyede daha bulunmak istiyorum. Yazdığımız yazıyı kendi okuyucularımız, kendi sitemiz için değil misafir olduğumuz sayfa ve o sayfanın okuyucuları için hazırladığımız baştan sona aklımızdan çıkartmamalıyız. Kullandığımız dil ve üslup  yazının yayınlanacağı site için uygun olmalıdır.

Etkili ve başarılı bir misafir yazmak için önemli bulduğum 5 adımı sizlerle paylaşmaya çalıştım. Kendi geliştirdiğiniz metotları da yorum olarak buradan paylaşabilir, bu listeyi daha da faydalı bir hale getirebilirsiniz. Hepinizi daha fazla misafir yazısı yazmaya, kendi sitenizde misafir yazarlara daha fazla yer vermeye davet ediyorum. Bu konuda size her zaman olumlu bir yaklaşım içinde bulunacak olan Blog Hocam sitesinin yanı sıra, bir kaç ay kadar önce yapmaya başladığım, en başarılı, ödüllü ve yüksek görüntü kalitesine sahip kısa filmleri bir araya getirmeye çalıştığım kisafilmizle.net sitesinde de sizi misafir yazar olarak ağırlamaktan mutluluk duyarım. Yapmanız gereken tek şey, etkileyici bulduğunuz bir kısa film hakkında hazırladığınız yazıyı, postakutusu@kisafilmizle.net mail adresi üzerinden bize göndermek.

Sevgiyle kalın..

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder