» » Tekil ve Çoğul ziyaretçi ne anlama geliyor?

Tekil ve Çoğul Ziyaretçi
Sayaç sistemlerini web sayfalarıyla uğraşan herkes merak etmiştir ya da biliyorsunuzdur. Ama bilmeyenler için ufak bir açıklama yapmak istedim günümüzde bir web sayfası ya da blog oluşturmak bu kadar kolayken. 






Tekil Ziyaretçi
Sitenizi ziyaret eden kişilerin IP'si sayaç tarafından alınır ve saklanır bu süre sayaçların kullanım amaçlarına göre değişmektedir ama normal bir websayfasının kullandığı tekil sayaç 24 saatte bir kendini sıfırlar. Peki nasıl çalışır? Tekil sayaçlar girdiğiniz web sayfasında IP'nizi alır ve o gün içinde o sayfaya ne kadar girerseniz, girin ya da sayfayı yenileyin her zaman sizi bir olarak gösterir, o gün bittiğinde ise sayaç sıfırlanır siz tekrar girdiğinizde sayaç sizi yine o gün için bir olarak sayacaktır.

Çoğul Ziyareçti
Bu sayaç tekil sayaçdan biraz daha farklı olarak çalışır. Tekil sayaç sizi bir olarak sayarken çoğul sayaçlar web sayfasını yeniledikçe ya da farklı bir kategoride yazı okudukca yani o sayfada gezindikçe sizi sayar, çoğul sayaçlarda genel olarak gün sonunda sıfırlanırlar.

Ziyaretçi Sayısının Önemi Nedir?
Tekil ziyaretçi sayısı o gün içinde sayfanızı kaç kişinin ziyaret ettiğini gösterir, çoğul ziyaretçi ise size sayfanızdaki içeriklerin tutucu olup olmadığını gösteririr. Örnegin: Sayfanızın tekil ziyaretçisi 400 çoğul ziyaretçisi 1300 ise sayfanızdaki içerikler ziyaretçileriniz tarafından okunuyor ve begeniliyor diyebiliriz.

Sitenize ya da Blogunuza sayaç eklemek için tıklayınız.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder