» » Blog Açmadan Önceki Yol Ayrımı

İnternette gezinirken bloglara denk geliyorsun. Millet açmış bloğu, bir yandan fikirlerini yazarken bir yandan da reklam alarak para kazanıyor. “Oh ne kadar güzel” diyorsun, “bunu ben de yaparım”.  Karar veriyorsun; blogcu olacaksın. Ama dur acele etme, önce şu sorulara cevap ver. Gerisi kolay.

 

Blog Açmadan Önce

 

Gerçekten blog açmalı mısın? Açmamalı mısın?


Kendine bu soruyu sor ve içtenlikle yanıtla. Belki de bir anlık hevesle bu işe kalkışıyorsundur. Bir iki yazı ekledikten sonra bloğu kendi haline bırakacaksan boşver be. İnterneti kirletme boş yere. Onun yerine faydalı bir hobi bul kendine. Hobi hem daha eğlencelidir hem de para kazanma şansın daha fazladır.

 

Wordpress mi Blogger mı?


Geçici bir heves olmadığına kanaat getirip bloğu açmaya karar veriyorsun. Ama daha büyük bir ikilem seni bekliyor. Bloğunu hangi platformda açacaksın? Buna karar vermeden önce şunu söyle bana; ücretli bir blog mu açacaksın ücretsiz mi? Ücretli açacaksan gerekli SEO eklentilerini kurman şartıyla wordpress açmanı tavsiye edebilirim. Ücretsiz açacaksan Blogger’ın arkasında Google olduğunu ve kullanımının kolay olduğunu, wordpress’in ise bloğunu daha kişisel yapmana müsaade ettiğini hatırlatırım. Karar yine senin.

 

Yazmak ya da yazmamak. İşte bütün mesele bu.


Hala mı vazgeçiremedim seni? Baya kararlısın anlaşılan. Maalesef ülkemiz yeteri kadar özgürlükçü bir ülke değil. Bu yüzden blogcu olunca öyle kafana her eseni, ağzına her geleni yazamayacaksın. “Blog benim çöplüğüm, her horoz kendi çöplüğünde öter” diyemeyeceksin. Ayrıca yazdıklarınla, anlatımınla, bloğunla bir fark ortaya koyabilecek misin? Yoksa insanların aynı şeyleri aynı şekilde bir de senden mi okumasını bekleyeceksin?

Şunu da unutma; okur olunmadan yazar olunmaz.

 

Her şeyden bir şey mi? Bir şeyden her şey mi?


Bu kadar aşamayı geçtin ama bitmedi. Yazacaksın ama ne yazacaksın? Uzman olduğun bir konu üzerine mi yoğunlaşacaksın? Yoksa çeşitli yazım türlerinde denemeler mi yapacaksın?

Sakın ama sakın sağdan soldan bulduğum hoşuma giden her şeyi bloguma yığacağım deme. Bu ne takipçilerinin ne de arama motorlarının hoşuna gider.

 

Reklam olmalı mı? Olmamalı mı?


İşte en çok sevdiğin bölüme geldik; reklamlar ve kazanç. Bana sorarsan bloğuna kolay kolay reklam alma. Özgün ve başarılı bir blogcu olana kadar da üç-beş kuruşun peşine düşme. Başarılı olmaya odaklan. Kendine bir yol çiz ve emin adımlarla yürümeye bak. Başarılı oldukça zaten sana reklam teklifleri gelecektir.

 

Benden bu kadar. Bunları iyice düşün sonra kesin kararını ver. Hadi kolay gelsin.

 

Yazar Hakkında:

cem-bakiBlogculuğa 4 yıl önce başlayan yazar, KPSS nedeniyle ara verdiği bu uğraşına meslek sahibi olur olmaz geri döndü. Önce birkaç sitede yazarlık denemesi yapsa da bir süre sonra şimdiki bloğunu açtı. Sadece kendi yazılarından ibaret olan bloğunu merak ediyorsanız: http://cembaki.com/ Quup profili: http://quup.com/cembaki

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder