» » Blogunuza Vakit Ayırmak Zor Değildir!

Facebook hesabınız ve twitter'daki kişilerinizin büyük bir çoğunluğu blog sahibi olanlardan oluşuyorsa bir çok soruya muhatap olabiliyorsunuz. Hele bir de az çok kod bilgisine ve tasarım yetisine sahipseniz artık çözüm mercii olmuşsunuz yada bu yolda ilerliyorsunuz demektir.

 

Geriye dönüp sorulan sorulara baktığım da bir sorunun diğer sorulardan çok farklı olduğunu ve bu konunun gerçekten irdelenmesi gerektiği kanaatine vardım.

 

Soru şu ; '' bloğunuza nasıl vakit ayırabiliyorsunuz?''

 

Soru gerçekten basip ama cevabı hiç de öyle basite indirgenebilecek türden değildir.Bana bu soruyu soran kişilerin sosyal medya izlerini takip ederim. Bu soruyu soran kişinin facebook , twitter gibi yerlerde ne kadar vakit  harcadığına bakarım.

 

Bir çoğu saatlerini sosyal mecralarda harcarken , bir çoğu oyun oynamakla harcıyor.

 

Ben bloğuma nasıl vakit ayırırım;


Bloğum benim için ailemin bir bireyi gibidir. Nasıl ki eşime ve oğluma vakit ayırıyorsam , bloğuma da vakit ayırmalıyım. Bir blog açıp bir süre sonra sıkılmak yada heves gibi görmek bana hiç etik gelmiyor.


Günümüzde insanların o kadar çok söyleyecek şeyi olmasına rağmen bir blogun istikrarını sağlayamıyor olması da abesle iştigaldir.

 

Bloga Vakit Ayırmak

 

1-) Her akşam en az  30 dakika bloğuma yeni makale yazmak yada yeni makaleler hazırlamak için bilgi ,belge,döküman ,materyal toplarım.

 

2-) Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri sabah namazından sonra mutlaka bloğumun tasarımı ile ilgilenirim. Yeni özellikler ekleyebilir miyim , kullanımı ve tasarımı daha da iyileştirebilir miyim sorularıma cevaplar ararım.

 

3-) Hafta içi her gün sabah 07:00 ile 08:00 saatlerinde haber sitelerini dolaşarak gündemi takip eder ve bloğum da bahsedebileceğim hususları not ederim.

 

4-) İşyerinde 1 saat olan öğle yemeği molasının 15 dakikasını yemeğe , 15 dakikasını öğle namazına ve kalan 30 dakikayı da benim gibi blog tutanların bloğundaki yeni makaleleri okumakla , onların bloglarına göz gezdirmekle geçiririm.

 

5-) Daha önce sizlere burada ki yazımda bahsettiğim özelliği kullanarak vaktimin bol olduğu dönemlerde arka arkaya yazdığım makaleleri zamanlayarak , vaktimin kısıtlı olacağı dönemlerde yayınlanmasını sağlayarak bloğumu dinamik tutmaya çalışırım.

 

6-) Son olarak en çok yapılan hatayı belirtmek istiyorum. Bir çok blog sahibi vaktinin büyük bir çoğunluğunu bloğunun temasını düzenlemekle harcar ki eskiden ben ve benim gibi olan blog yazarları da öyleydi. Zaman içerisinde blogun tasarımı ile çok oynamamak gerektiğini ve oraya harcanacak eforun yeni bilgiler paylaşmak için, yeni makaleler yazmak için harcamanın daha doğru olduğunu öğrendik. Size de tavsiyemiz bu yöndedir. Bloğunuzun tasarımı ile çok oynamadan içerik üretmeye devam ediniz.

 

Yukarıdaki maddeler halinde sıraladığım şekilde bloğuma yeterince vakit ayırabilirim.Sizde kendinize göre vakitlerinizi düzenleyerek , bloğunuza yeterince vakit ayırabilirsiniz.

 

Öğrenciler sınavları için ders çalışırken çok değil günde 15 dakika dersi bırakıp bloğu ile uğraşması hem onun mola vermesine hem de bloğu ile ilgilenmesine olanak sağlayacaktır.

 

Eğer sizinde bloğunuza vakit ayırma gibi değişik yöntemleriniz var ise öğrenmeyi çok arzu ederiz.

 

Yazar Hakkında: Vural Egemen Sarıgöz Rengarenk Web Günlüğü

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder