» » » » » » » Windows 8 İçin Başlat Menüsü Geri Geliyor

Windows 8 ile Metro ara yüzüne geçen Microsoft, kullanıcılarının memnun olmaması nedeniyle Başlat menüsünü geri getirecek.
Microsoft, “Başlat” Menüsünü Geri Getiriyor  
Microst ile 10 yıl önce hayatımıza giren ve artık bir alışkanlık haline gelen Başlat menüsü, Windows 8 ile hayatımızdan çıktı. Alışılmış bir sistem yerine, tamamen yabancı olunan Metro ara yüzü kullanıma sunuldu. Daha çok dokunmatik ekranlı cihazlar için uygun tasarlanan bu ara yüz, masaüstü bilgisayar kullanıcılarının hiç hoşuna gitmedi. Oldukça fazla olumsuz eleştiri alan Microsoft, bu konuya bir çözüm getireceğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Windows 8 kullanıcıları bu ara yüz nedeniyle oldukça fazla sorun yaşadı. Microsoft da yeni güncellemeler yaparak bu sorunları ortadan kaldırmaya çalışacağını dile getirmişti.

Dünyanın yazılım devi Microsoft, Windows 7'den sonra Windows 8 ile eksikleri kapatmak isterken, aslında istediği amaca ulaşamadı. İlk önce Windows 8 kullanımına alışmakta zorluk çeken kullanıcılar, yeniden Windows 7'ye dönüş yapmak istediler. Özellikle Başlat menüsünün değişmiş olması herkesin sorun yaşamasına neden oldu. Metro ara yüzünü kaldırmak için kendi yöntemleri ile birkaç değişiklik yapsalar da, istedikleri amaca ulaşamadılar. Kullanıcılarının sorunlarını ortadan kaldırmak isteyen yazalım devi şirket de, Windows 8.1 güncellemesi ile Başlat menüsünü yeniden getireceğini açıkladı. En azından Başlat menüsü aynı şekilde karşımıza çıkmasa bile, buna benzer bir menü oluşturulacak.

Microsoft, Windows 8.1 güncellemesinde iki farklı seçenek sunan Başlat menüsü ile karşımıza çıkacak. Kullanıcılar isterlerse Metro ara yüzünü kullanmaya devam edebilecekleri gibi, dilerlerse klasik Başlat menüsünden devam edebilecekler. Windows 8.1 ile birçok kişinin eski Başlat menüsüne dönüş yapacağı düşünülüyor. Windows 8 kullanılmaya başlayalı uzun zaman olmasına rağmen, hala birçok kişi Metro ara yüzüne alışamadı. Bu da güncellemenin sabırsızlıkla beklenmesine neden oluyor.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder