» » Blogger’a Google+ Yorumlarını Ekleme

Yazılara gelen yorumları okumak ve onlara cevap vermek blog yazarlığının en keyifli taraflarından biri. Yorumlar okuyucularla iletişim kurmanın yanı sıra benim sıklıkla yaptığım gibi yeni yazı fikirleri için ilham kaynağınız da olabilir. Daha önce dişli yorum özeliğini getiren Blogger, yorum konusuna verdiği önemi belli etmişti. Son olarak şablon HTML editöründe yeniliğe giden Blogger, şimdi de Blogger’ın yorum bölümüne Google+ yorumları taşıyabileceğimizi duyurdu.

Blogger'da Google+ Yorumları

Blogger’da Google+ Yorumlarını Kullanma

 

Blogunuzda Google+ yorumlarını kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken şey Blogger kumanda panelinize giriş yaparak soldaki menüden Google+ sekmesine tıklamak ve açılan sayfadaki Bu blogda Google+ yorumlarını kullan seçeneğini işaretlemek.

 

Blogger'da Google+ Yorumlarını Kullanma

 

Google+ yorumlarını kullanmaya başladıktan sonra yazılarınızın yorum bölümünde, direkt blog ziyaretçileriniz yaptığı yorumların yanında Google+ üzerinde yazınıza yapılan yorumlar da gözükmeye başlayacak.

Ziyaretçileriniz aynı Google+ da olduğu gibi yorumlarını ister herkese açık, isterlerse de seçtikleri çevrelere görünür şekilde yapabilecekler. Ayrıca yazıya yapılan yorumları okurken sadece çevrelerinizde olan kişilerin yaptığı yorumları da görünteleyebileceksiniz.

 

Bakalım sıradaki yenilik ne olacak?

 

 

(GÜNCELLEME) Özel Temalarda Google+ Yorumlarını Gösterme

 

Ben bu özelliği test blogumda denediğim için Blogger’ın kendi şablonları dışındaki özel şablonlarda çalışmadığını fark edememiştim. Ta ki buraya yapılan yorumlara kadar. Böyle olunca özel şablonlara Google+ yorumları eklemek için yaılması gereken ufak değişikliği paylaşmak istedim.

Şablonnuzda şu kodu bulun:

 

<b:includable id='comment-form' var='post'>

 

Kodu bulduktan sonra sol taraftan ikonuna basarak kod bölümü genişletin ve hemen yanına şu kodları ekleyin:

 

<div class='cmt_iframe_holder' expr:data-href='data:post.canonicalUrl' expr:data-viewtype='data:post.viewType'/>

 

Artık özel şablonunuzda Google+ yorumlarını kullanabilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder